lauantai 25. maaliskuuta 2017



 Nordiska veckan på Vasa universitet 20.3.-24.3.2017


Vaasan yliopiston tanskan kielen lehtori Kim Sandvad West kutsui keväällä 2016 koulumme 8-luokkalaisia kiky-oppilaita osallistumaan yliopiston järjestämälle tapahtumaviikolle Nordiska veckan, pohjoismainen viikko. Olin kertonut hänelle, että oppilaat tekevät maaesitelmänsä ruotsiksi ja töiden tekemiseen käytetään sekä ruotsin että maantiedon tunteja. Kim ehdotti, että oppilaat voisivat tulla esittämään työnsä yliopistolle. Kaikki 8G ja 8F-luokkien oppilaat tekivät maantiedon esitelmänsä ruotsiksi mutta esiintymään haluavat oppilaat valitsivat maakseen jonkin pohjoismaan. Maantiedon tunneilla oppilaat oppivat maa-analyysin periaatteet ja terminologia tuli tutuksi sekä suomen että ruotsin kielellä. Ruotsin tunneilla mietittiin oikeinkirjoitusta. Yhteistyö eri aineiden välillä on ollut mielekästä sekä opettajille että oppilaille.

Tässä esiintyjien nimet ja heidän valitsemansa maa.

Meri Pikkala 8G ja Iida Starck 8G: Norge
Pauliina Rentola 8G ja Krista Kinnunen 8G: Danmark
Anni-Sofia Matikainen 8G ja Matilda Väisänen 8G: Finland
Elina Niittykoski 8G, Jemina Elmunen 8G ja Daniela Ilomäki 8F: Island

Oppilaat tekivät hienot power point esitykset ja harjoittelimme esittämistä koululla monia kertoja. Lisäksi teimme Kimin toiveesta esityksistä julisteet, jotka saavat olla näytillä yliopistolla koko viikon.

Palkinnoksi ahkerasta työstä ja onnistuneista esityksistä, veimme tytöt luentotilaisuuden jälkeen syömään Kaffehuset augustiin, jossa saimme nauttia maittavan nordiska menyn. Tähän saimme avustusta Pohjola-Nordenilta, kielikylpy-yhdistykseltä sekä koulutamme. Meillä oli onnistunut ilta ja tytöt saivat paljon kehuja esityksistään. Tässä kuvia:




Julisteiden tekoa, Matilda ja Daniela

Julisteiden tekoa, Iida ja Matilda

Julisteiden tekoa, Jemina ja Elina

Julisteiden tekoa, Pauliina

ESITELMIEN PITO VAASAN YLIOPSTOLLA 20.3.

Daniela ja Matilda: Finland


Iida ja Meri: Norge

Krista ja Paullina: Danmark



KAFFEHUSETAUGUST









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti